2.132
Bomen geplant
0
Sluiten
Ledstrip-specialist - Dinsdag 22 Maart 2019

LED Strip aansluiten: onderdelen

Wat heb je nodig voor het aansluiten van een LED Strip?

Als eerste heb je natuurlijk de LED strip zelf nodig. Dit kan een 12V, 24V of een 220V witte led strip zijn. De 220V LED strip kan direct op het stopcontact worden aangesloten. Hier heb je dus geen extra onderdelen voor nodig.

Voedingsadapter

De 12V en 24V LED strips moeten worden aangesloten op een voedingsadapter met hetzelfde voltage. Een 12V strip wordt dus aangesloten op een 12V voedingsadapter. De sterkte van de voedingsadapter (het aantal Ampère) hangt af van de lengte van de LED strip. 

Controller/dimmer

Wanneer de LED strip niet bediend hoeft te worden (zoals bij de witte strip) zijn er geen extra onderdelen nodig. Wanneer deze gedimd moet worden is een dimmer vereist. RGB, RGBW en Dual White hebben een controller nodig om bediend te kunnen worden. 

Controllers en dimmers zijn kastjes die tussen de LED strip en de voedingsadapter worden geplaatst. De controllers/dimmers zorgen ervoor dat de strip te bedienen is. Er zijn verschillende soorten beschikbaar die het mogelijk maken om de LED strip met een afstandsbediening of smartphone te bedienen. Bekijk voor uitgebreide uitleg over de controllers het artikel controllers.

Bij het kiezen van de bediening voor je verlichting moet rekening worden gehouden met de zichtbaarheid van de ontvanger. Een IR afstandsbediening moet worden gericht op de controller omdat deze gebruik maakt van infrarood. Bij de RF afstandsbediening hoeft dit niet. Ten slotte is er voor bediening via je telefoon een WiFi verbinding nodig. 

 

 

 • Menno Evers

  Geplaatst op maandag 27 januari 2020 21:42

  Geachte,

  Ik heb een vraag; zijn er ook ledstrips die je op de dimmer van de woonkamer kunt aansluiten? Ik wil in mijn kamer een drietal ledstrips over de gehele breedte (3m) aansluiten, maar ik wil ze wel kunnen bedienen via de dimmer die al aanwezig is (220v).
  Alvast bedankt voor de informatie.

  Met vriendelijke groet,

  Menno Evers

Handleidingen

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »