2.132
Bomen geplant
0
Sluiten
Ledstrip-specialist - Dinsdag 22 Maart 2019

LED Strip controllers

Wat is een controller?

Een controller is een kastje dat ervoor zorgt dat jij de LED strip kunt bedienen. De controller staat in verbinding met de de afstandsbediening. De afstandsbediening is de zender en de controller de ontvanger. LED verlichting is te bedienen met verschillende soorten controllers en bijbehorende afstandsbedieningen.

Bij de RGB, RGBW en Dual White strips is de controller een vast onderdeel. Bij de witte strips is deze optioneel. 

Welke controllers zijn er?

Controllers zijn onder te verdelen in 3 verschillende soorten:

  1. IR (Infrarood) 
  2. RF (Radiografisch)
  3. WiFi

Infrarood controller (IR)

Een infrarood controller en afstandsbediening moeten elkaar kunnen 'zien' om op elkaar te kunnen reageren, net als bij een televisie. Je richt de afstandsbediening op het oogje dat het signaal opvangt. Een infrarood controller moet dus altijd in het zicht worden geplaatst. Het bereik is ongeveer 6 meter. 

Radiografische controller (RF)

Bij een radiografische controller is het niet nodig om deze in het zicht te plaatsen. De afstandsbediening hoeft namelijk niet worden gericht op de controller. Ook gaat het signaal gewoon door muren heen! Met deze controller is het mogelijk om meerdere lampen afzonderlijk of tegelijk te bedienen. Je kunt deze namelijk koppelen aan één tot vier zones op de afstandsbediening. Wanneer je verschillende LED strips koppelt aan één zone dan bedien je deze tegelijkertijd. Als je ze aan verschillende zones koppelt kan je de LED strips afzonderlijk bedienen. Het bereik is ongeveer 30 meter. 

Wifi module

Een WiFi module kan worden gebruikt als toevoeging op je bestaande 4-zone controller. Door een WiFi module te plaatsen, kan je met behulp van een app je LED verlichting koppelen aan je Apple of Android toestel. Je kunt de verlichting dan bedienen met je smartphone of tablet én met de afstandsbediening van de controller. 

In onderstaande video zie je hoe een RF controller wordt gebruikt om een 4-zone RGBW afstandsbediening te koppelen aan een LED strip. 

  • Roosmarijn

    Geplaatst op zondag 23 augustus 2020 19:52

    Ik heb een zwarte afstands bediening en als ik op DIY klik word het wit en kan ik niet met de pijltje een andere kleur maken....

Handleidingen

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »