2.132
Bomen geplant
0
Sluiten
Ledstrip-specialist - Woensdag 22 Maart 2019

LED Strip IP-waarde

Waterdichte LED-strips

Op zoek naar LED verlichting voor gebruik rondom de vijver, het aquarium of in de tuin? Compleet waterdichte LED strips hebben dankzij een kunststof coating rondom de strip een IP-waarde van IP68. Dat betekent dat het product volledig bestand is tegen water en dus zelfs onder water gebruikt kan worden. Het effect van gekleurde verlichting in en om water is zeer spectaculair.

Wat is een IP-waarde?

Een IP-waarde geeft de beschermingsgraad aan van (meestal) elektronische apparaten tegen invloeden van buitenaf. Ook voor LED strips gebruiken wij de IP-waarde om aan te geven tegen welke invloeden deze beschermd is en voor welke doeleinden deze geschikt is.

De IP-waardes van LED Strips

Ledstrip-IP20       

IP20: Is geschikt voor binnenshuis gebruik. Het beschermd tegen het indringen van voorwerpen groter dan 12mm en is geschikt voor gebruik met blote handen. Let wel: niet bestand tegen water.  

 

 

Ledstrip-IP65
 
 
IP65: Is volledig stof- en spatwaterdicht dankzij een siliconen laag. Daarom is deze bescherming geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Voor het gebruik van een strip in de badkamer raden wij altijd IP65 aan. Dit vanwege de hoge luchtvochtigheid.   

 

 

Ledstrip-IP68

 

IP68 : Is volledig stofdicht en compleet waterdicht. Deze LED-strip is daarom ook te gebruiken onder water. Bijvoorbeeld in een aquarium, zwembad of vijver.  

 

 

IP-beschermingsklasse

Hier vind je een volledig overzicht van de IP-beschermingsklasses

 

 • vincke steven

  Geplaatst op dinsdag 12 november 2019 08:07

  beste<br />
  we hadden, zouden graag onder de staptegel van onze zwemvijver 9m led-verlichting plaatsen op ip68<br />
  bevestigd in een aluminium huis.<br />
  de snoer moet ook een tegel van 1m20 kunnen overbruggen. in geval die moet vervangen worden , ik geen tegel moet uitbreken!<br />
  wat raadt u ons het best aan.<br />
  gewoon wit is oke +adapter!

Handleidingen

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »