2.132
Bomen geplant
0
Sluiten
Ledstrip-specialist - Dinsdag 22 Maart 2019

Levensduur LED Strips

De levensduur van een LED lamp uitgelegd

LED verlichting gaat langer mee dan traditionele verlichting. Dit komt voornamelijk doordat LED verlichting niet heet wordt. Hierdoor is de kans dat LED verlichting doorbrandt erg klein. Dit gebeurd eigenlijk nooit. Daarnaast is LED veel beter bestand tegen trillingen en schokken. Ook dit zorgt er voor dat de lampen veel minder snel kapot gaan dan bijvoorbeeld gloei- of halogeenlampen. Ook gaat de levensverwachting van LED verlichting nog steeds verder omhoog. Dit komt door snelle technische ontwikkelingen. LED is dus erg duurzaam. De prijs kan daardoor wat hoger liggen dan traditionele verlichting, maar door het lage energieverbruik en de lange levensduur heb je dit zo terugverdiend. 

Hoe lang gaat LED verlichting mee?

LED verlichting heeft een erg lange levensduur. Het gaat wel tot 50.000 branduren mee. Het verschilt wel per soort verlichting. Gemiddeld gaat een LED lamp 35.000 branduren mee. LED strips gaan erg lang mee. Voor deze soort LED verlichting geldt dat het wel 50.000 branduren mee gaat. Hieronder zullen we de levensduur van een LED strip vergelijken met die van traditionele verlichting.

LED strip VS halogeenlamp

Een halogeenlamp gaat gemiddeld 3500 branduren mee. Een LED strip gaat wel 14 keer langer mee dan een halogeenlamp. Een halogeenlamp gaat eerder kapot doordat de gloeidraad in de lamp naar verloop van tijd zal verdampen. Dit komt door de warmte die wordt afgegeven. 

LED strip VS gloeilamp

Een gloeilamp gaat gemiddeld maar 1000 branduren mee. De gloeidraad van een gloeilamp wordt erg heet waardoor deze snel doorbrand. Een LED strip gaat dus wel 50 keer langer mee. Een gloeilamp is ook erg inefficiënt doordat deze meer warmte dan licht produceert.

LED strip VS spaarlamp

Een spaarlamp gaat gemiddeld 7500 branduren mee. Een LED strip gaat dus bijna 7 keer langer mee. De precieze levensduur van een spaarlamp is afhankelijk van het voorschakelapparaat. Dit apparaat gaat meestal eerder stuk dan de spaarlamp zelf. 

  • Luuk Hagedoorn

    Geplaatst op zaterdag 12 september 2020 12:05

    Goeiedag,

    Wij zijn momenteel bezig met een project en op zoek naar een led strip die we kunnen vast maken aan een bord, waarna de led strips vervolgens aan gaan zodra er tegen dit bord een tennisbal aan wordt geschoten. De led strip zal dus moeten reageren op de trillingen die voort komen uit het raken van het bord door middel van een tennisbal.

    Hebben jullie hier een geschikte oplossing voor?

Handleidingen

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »