2.132
Bomen geplant
0
Sluiten
Ledstrip-specialist - Donderdag 22 Maart 2019

LED strip knippen

LED Strip inkorten

Onze LED strips worden verkocht per meter. Misschien is dit precies wat je nodig hebt, maar wat als je een strip van bijvoorbeeld 90 cm nodig hebt? Dit is mogelijk door de LED strip te knippen. 

De eerste stap is het bepalen van de gewenste lengte van de strip. Wanneer je dit weet kan je de strip gaan knippen. Dit moet gedaan worden op één van de koperen knipmarkeringen. Afhankelijk van het type strip zijn deze meestal om de 5 of 10 cm geplaatst. Je kan de strip op deze punten gemakkelijk doorknippen met een gewone huis-tuin-en-keuken-schaar. Naast de knipmarkeringen is elke 50 cm een zilveren laspunt geplaatst. Ook op dit punt kan met een gewone schaar worden geknipt. Het afgeknipte stuk kan zelfs nog worden gebruikt wanneer je deze voorziet van een stekker of koppelstuk. Ook kunnen de soldeerpunten worden gebruikt om meerdere LED strips aan elkaar te solderen en zo te verlengen. Het is erg belangrijk dat je op een knipmarkering of laspunt knipt. Doe je dit niet, dan werkt de LED strip mogelijk niet meer goed. 

Let op: draag bij het knippen van LED strips altijd handschoenen om je handen te beschermen.

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende typen LED strips en de knipmarkeringen. Wij bieden verschillende soorten LED strips aan, zoals een enkelkleurige strip en een multi color LED strip. Let op: het aantal LED's per meter is afhankelijk van het type strip. Dit kan een Basic strip of een Ultra strip zijn. 

Led strip lengte knippen op maat

Waterdichte LED strip op maat knippen

Heb je een waterbestendige strip gekocht en wil je deze inkorten? Ook dat is mogelijk. Het is echter wel zo dat de functie van de waterdichte beschermlaag verloren gaat wanneer je deze doorknipt. Zal de strip niet in aanraking komen met water? Dan is dit geen probleem. Wanneer je de strip buiten of in een vochtige ruimte wilt gebruiken is het belangrijk om deze niet zomaar door te knippen. Producten die je op maat besteld kunnen door ons worden voorzien van een beschermende laag. Wil je de waterdichte LED strip zelf op maat knippen? Plaats dan een siliconen eindkap. Door deze kap te plaatsen wordt het einde van de geknipte LED strip weer waterdicht. Je kan de kap het beste monteren met een siliconen kit. 

Is het nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan onderstaande instructievideo over het inkorten van een LED strip of neem contact op met onze klantenservice via WhatsApp, chat, e-mail of telefoon. 

 

  • Richard

    Geplaatst op donderdag 14 januari 2021 18:09

    Ik heb 2 RGB strips met een connector gekoppeld. Op zich werkt het maar als ene stuk blauw licht geeft dan geeft het andere deel groen licht en omgekeerd. Rood gaat wel goed. Enig idee hoe dit te fixen?

Toon meer

Handleidingen

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »