2.132
Bomen geplant
0
Sluiten
Ledstrip-specialist - Dinsdag 22 Maart 2019

Verschil Basic en Ultra LED Strips

Verschillen LED Strips op een rijtje.

Door het aantal LEDs per meter en het soort LEDs, wordt de lichtintensiteit (uitgedrukt in aantal lumen) bepaald. De verschillen in lichtopbrengst tussen RGB en RGBW Basic en Ultra worden hieronder weergeven:

Soort LED StripAantal LEDs/mSoort LEDsMax. aantal lumen/m
RGB basic30RGB LED360
RGB ultra60RGB LED720
RGBW basic7236x RGB LED / 36x witte LED864
RGBW ultra8484x RGBW chips1008

Dit wil zeggen: Bij Ultra LED strips is de lichtintensiteit hoger dan bij Basic strips. Dit komt door het grotere aantal LEDs per meter. Een belangrijk verschil tussen de RGBW Basic en de RGBW Ultra is het soort LEDs. De basic variant beschikt over 36 RGB LEDs en 36 witte LEDs, terwijl de Ultra variant over 84 RGBW chips beschikt.

Maximaal aantal lumen

Het maximaal aantal lumen wordt bereikt wanneer alle LEDs (zowel RGB als wit) branden. Dit is mogelijk met de 4 knops infrarood controller. Met deze controller kunnen de witte en RGB LEDs afzonderlijk worden bediend. Met de 4-zone radiografische controller kunnen de witte LEDs en RGB LEDs niet tegelijk branden. Een impressie van het verschil: 

Witte LED Strips

Onderstaande video geeft het verschil weer tussen de basic warm wit - 60 LEDs per meter, de basic warm wit - 120 LEDs per meter en de warm wit ULTRA - 60 LEDs per meter

Verschil tussen warm wit en koud wit licht

Onze LED strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren wit. Warm wit is een gele lichtkleur die zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Koud wit licht is een meer blauwe kleur. Dit licht wordt vaak gebruikt wanneer goed zicht belangrijk is. 

Lichtopbrengst LED Strip

De lichtopbrengst wordt bij de witte LED strip bepaald door het aantal LEDs per meter en door het soort LED. Een basic warm witte strip beschikt over 3528 SMD LEDs. Dit getal staat voor de afmetingen van de afzonderlijke lichten. De basic met 120 LEDs per meter heeft dus een hogere lichtopbrengst dan de basic met 60 LEDs per meter. De ULTRA beschikt over 5050 SMD LEDs, deze zijn groter en hebben daardoor een hogere lichtopbrengst.

Handleidingen

Recente artikelen

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »