Terug

Onze showroom is tot nader bericht gesloten. Je kunt gewoon bestellen via de website. Bestellingen voor 21:00 worden dezelfde dag nog verstuurd

LED Strip aansluiten: onderdelen

LED Strip aansluiten: onderdelen

Voor het aansluiten van een LED strip heb je een aantal onderdelen nodig. Bij de complete sets op onze website worden alle benodigde onderdelen standaard meegeleverd. In deze blog lees je meer over de verschillende onderdelen voor het aansluiten van je LED strip.

Wat heb je nodig voor het aansluiten van een LED Strip?

Als eerste heb je natuurlijk de LED strip zelf nodig. Dit kan een 12V, 24V of een 220V witte led strip zijn. De 220V LED strip kan direct op het stopcontact worden aangesloten. Hier heb je dus geen extra onderdelen voor nodig.

Voedingsadapter

De 12V en 24V LED strips moeten worden aangesloten op een voedingsadapter met hetzelfde voltage. Een 12V strip wordt dus aangesloten op een 12V voedingsadapter. De sterkte van de voedingsadapter (het aantal Ampère) hangt af van de lengte van de LED strip. 

Controller/dimmer

Wanneer de LED strip niet bediend hoeft te worden (zoals bij de witte strip) zijn er geen extra onderdelen nodig. Wanneer deze gedimd moet worden is een dimmer vereist. RGB, RGBW en Dual White hebben een controller nodig om bediend te kunnen worden. 

Controllers en dimmers zijn kastjes die tussen de LED strip en de voedingsadapter worden geplaatst. De controllers/dimmers zorgen ervoor dat de strip te bedienen is. Er zijn verschillende soorten beschikbaar die het mogelijk maken om de LED strip met een afstandsbediening of smartphone te bedienen. Bekijk voor uitgebreide uitleg over de controllers het artikel controllers.

Bij het kiezen van de bediening voor je verlichting moet rekening worden gehouden met de zichtbaarheid van de ontvanger. Een IR afstandsbediening moet worden gericht op de controller omdat deze gebruik maakt van infrarood. Bij de RF afstandsbediening hoeft dit niet. Ten slotte is er voor bediening via je telefoon een WiFi verbinding nodig. 

 

 

Reacties

 • Placeholder

  Menno Evers

  Tuesday 12 / 03 / 2019 @ 21:42

  Geachte,<br />
  <br />
  Ik heb een vraag; zijn er ook ledstrips die je op de dimmer van de woonkamer kunt aansluiten? Ik wil in mijn kamer een drietal ledstrips over de gehele breedte (3m) aansluiten, maar ik wil ze wel kunnen bedienen via de dimmer die al aanwezig is (220v).<br />
  Alvast bedankt voor de informatie.<br />
  <br />
  Met vriendelijke groet,<br />
  <br />
  Menno Evers

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
);