Terug

Let op er gelden aangepaste regels voor het bezoeken van onze showroom. Graag vooraf contact opnemen met onze klantenservice voor een afspraak. Er kan maximaal 1 klant tegelijkertijd in de showroom.

LED Strip IP-waarde

LED Strip IP-waarde

De bescherming die LED verlichting nodig heeft is afhankelijk van de plaats waarop de verlichting wordt geplaatst. In deze blog lees je over de verschillende soorten bescherming zodat je makkelijk en snel de juiste keuze kunt maken!

Waterdichte LED-strips

Op zoek naar LED verlichting voor gebruik rondom de vijver, het aquarium of in de tuin? Compleet waterdichte LED strips hebben dankzij een kunststof coating rondom de strip een IP-waarde van IP68. Dat betekent dat het product volledig bestand is tegen water en dus zelfs onder water gebruikt kan worden. Het effect van gekleurde verlichting in en om water is zeer spectaculair.

Wat is een IP-waarde?

Een IP-waarde geeft de beschermingsgraad aan van (meestal) elektronische apparaten tegen invloeden van buitenaf. Ook voor LED strips gebruiken wij de IP-waarde om aan te geven tegen welke invloeden deze beschermd is en voor welke doeleinden deze geschikt is.

De IP-waardes van LED Strips

Ledstrip-IP20       

IP20: Is geschikt voor binnenshuis gebruik. Het beschermd tegen het indringen van voorwerpen groter dan 12mm en is geschikt voor gebruik met blote handen. Let wel: niet bestand tegen water.  

 

 

Ledstrip-IP65
 
 
IP65: Is volledig stof- en spatwaterdicht dankzij een siliconen laag. Daarom is deze bescherming geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Voor het gebruik van een strip in de badkamer raden wij altijd IP65 aan. Dit vanwege de hoge luchtvochtigheid.   

 

 

Ledstrip-IP68

 

IP68 : Is volledig stofdicht en compleet waterdicht. Deze LED-strip is daarom ook te gebruiken onder water. Bijvoorbeeld in een aquarium, zwembad of vijver.  

 

 

IP-beschermingsklasse

Hier vind je een volledig overzicht van de IP-beschermingsklasses

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
);