Terug

Onze showroom is tot nader bericht gesloten. Je kunt gewoon bestellen via de website. Bestellingen voor 21:00 worden dezelfde dag nog verstuurd

Levensduur LED Strips

Levensduur LED Strips

LED verlichting staat erom bekend dat het erg energiezuinig is. Echter heeft LED nog vele andere voordelen. Eén van deze voordelen is dat LED veel langer mee gaat dan traditionele verlichting. In deze blog lees je meer over het verschil in levensduur en waar dat verschil vandaan komt.

De levensduur van een LED lamp uitgelegd

LED verlichting gaat langer mee dan traditionele verlichting. Dit komt voornamelijk doordat LED verlichting niet heet wordt. Hierdoor is de kans dat LED verlichting doorbrandt erg klein. Dit gebeurd eigenlijk nooit. Daarnaast is LED veel beter bestand tegen trillingen en schokken. Ook dit zorgt er voor dat de lampen veel minder snel kapot gaan dan bijvoorbeeld gloei- of halogeenlampen. Ook gaat de levensverwachting van LED verlichting nog steeds verder omhoog. Dit komt door snelle technische ontwikkelingen. LED is dus erg duurzaam. De prijs kan daardoor wat hoger liggen dan traditionele verlichting, maar door het lage energieverbruik en de lange levensduur heb je dit zo terugverdiend. 

Hoe lang gaat LED verlichting mee?

LED verlichting heeft een erg lange levensduur. Het gaat wel tot 50.000 branduren mee. Het verschilt wel per soort verlichting. Gemiddeld gaat een LED lamp 35.000 branduren mee. LED strips gaan erg lang mee. Voor deze soort LED verlichting geldt dat het wel 50.000 branduren mee gaat. Hieronder zullen we de levensduur van een LED strip vergelijken met die van traditionele verlichting.

LED strip VS halogeenlamp

Een halogeenlamp gaat gemiddeld 3500 branduren mee. Een LED strip gaat wel 14 keer langer mee dan een halogeenlamp. Een halogeenlamp gaat eerder kapot doordat de gloeidraad in de lamp naar verloop van tijd zal verdampen. Dit komt door de warmte die wordt afgegeven. 

LED strip VS gloeilamp

Een gloeilamp gaat gemiddeld maar 1000 branduren mee. De gloeidraad van een gloeilamp wordt erg heet waardoor deze snel doorbrand. Een LED strip gaat dus wel 50 keer langer mee. Een gloeilamp is ook erg inefficiënt doordat deze meer warmte dan licht produceert.

LED strip VS spaarlamp

Een spaarlamp gaat gemiddeld 7500 branduren mee. Een LED strip gaat dus bijna 7 keer langer mee. De precieze levensduur van een spaarlamp is afhankelijk van het voorschakelapparaat. Dit apparaat gaat meestal eerder stuk dan de spaarlamp zelf. 

Reacties

 • Placeholder

  Luuk Hagedoorn

  Tuesday 12 / 03 / 2019 @ 12:05

  Goeiedag,<br />
  <br />
  Wij zijn momenteel bezig met een project en op zoek naar een led strip die we kunnen vast maken aan een bord, waarna de led strips vervolgens aan gaan zodra er tegen dit bord een tennisbal aan wordt geschoten. De led strip zal dus moeten reageren op de trillingen die voort komen uit het raken van het bord door middel van een tennisbal. <br />
  <br />
  Hebben jullie hier een geschikte oplossing voor?

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
);