); LED Strip op maat - Ledstrip-specialist

Terug

Terug

LED Strip op maat knippen.

LED Strip op maat knippen.

Wanneer je een LED Strip in wilt korten is het mogelijk om deze te knippen. De strips worden verkocht per meter, maar wat als je een strip van bijvoorbeeld 4.9 meter wilt? In deze blog lees je wat de opties zijn om je verlichting op maat te krijgen!

LED Strip op maat knippen

Hoewel LED Strips worden verkocht per meter, is het ook mogelijk om er een aantal centimeter vanaf te halen. Dit kan door te knippen op één van de koperen knipmarkeringen. Deze markeringen zijn meestal, afhankelijk van het type strip, om de 5 of 10 cm geplaatst. Ook is om de 50 cm een zilverkleurig las punt geplaatst. Ook op dit punt kan gemakkelijk worden geknipt met een simpele huis-tuin-en-keuken schaar! Het stuk dat je hebt afgeknipt kan zelfs nog worden gebruikt wanneer deze wordt voorzien van een stekker of koppelstuk. 

Hieronder een overzicht van de verschillende typen LED strips:

Led strip lengte knippen op maat

Let op: het aantal LEDs per meter hangt af van het type strip: Basic of Ultra.

Waterdichte LED Strips knippen

Heb je waterdichte/waterbestendige verlichting gekocht? Let er dan op dat deze functie verloren gaat wanneer je de beschermlaag doorknipt. Als de strip niet in aanmerking met water zal komen is dit verder geen probleem, maar wanneer je de strip buiten of in een vochtige ruimte wilt gebruiken is het dus belangrijk om deze niet zomaar te knippen. Producten die op maat worden besteld kunnen door ons worden voorzien vaan een beschermende laag. Wanneer je zelf wilt knippen kun je een siliconen eind kap plaatsen. Deze kan je het beste met een siliconen kit monteren. 

Bekijk deze handige instructie video over het verkorten van een LED Strip:

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Ledstrip-specialist.nl
Beoordeling op Feedback company voor Ledstrip-specialist: 8,8 / 10 (13407 Reviews)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »