Terug

Onze showroom is tot nader bericht gesloten. Je kunt gewoon bestellen via de website. Bestellingen voor 21:00 worden dezelfde dag nog verstuurd

Alle informatie over LED Strip profielen

Alle informatie over LED Strip profielen

Een aluminium profiel zorgt voor een egale verspreiding van het licht. Dit is de ideale oplossing wanneer je je LED strip in het zicht wilt plaatsen. In deze blog lees je meer over profielen voor LED strips.

LED Strip profielen

Wanneer je LED Strips in het zicht wilt plaatsen, zie je alle afzonderlijke lampjes branden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. LED strips geven juist een heel mooi effect als indirecte lichtbron. Wanneer je de strip toch in het zicht wilt plaatsen raden wij je aan om een LED strip profiel te gebruiken. Dit profiel zorgt er voor dat het licht mooi egaal wordt verspreid en je de individuele lampjes dus niet meer ziet. Het profiel kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. 

Voordelen

Naast het voordeel dat het licht mooi egaal wordt verspreid is een ander voordeel dat de profielen zorgen voor koeling van de strip. Verkoeling verlengt de levensduur van de LED strip. 

Toepassingen

De profielen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en formaten, zowel voor inbouw als opbouw. Ze zijn geschikt voor bijna alle soorten strips uit ons assortiment. De keuken is een plaats waar de profielen vaak goed van pas komen. Andere voorbeelden zijn: 

  • Koof verlichting
  • Trapverlichting
  • Winkel en showroom verlichting
  • Speciale design of interieur projecten 

Waar moet je rekening mee houden?

Welke LED strip wil je in het profiel plaatsen? Niet alle producten zijn geschikt om samen te gebruiken. De strips met IP67 en IP68 bescherming zijn doorgaans te breed voor de profielen. Uiteraard wordt dit aangegeven per product.

Hoeveel meter profiel heb je nodig? De profielen hebben een standaard lengte van 1 of 2.5 meter. Wil je profielen hebben voor een LED strip voor bijvoorbeeld 3 meter? Bestel dan 3 stuks van 1 meter. Je krijgt dan 3 meter met bevestigingsbeugels, eind kapjes en een cover. Om de profielen aan elkaar te monteren heb je geen koppelstuk nodig. Ze kunnen namelijk gewoon naast elkaar worden gemonteerd. 

De minimale afname van een 2.5 meter profiel is 5 meter (dus 2 keer 2.5 meter). De levering kan in sommige gevallen 1 á 2 werkdagen langer duren. Dit komt doordat de profielen vanwege de lengte met een speciale koerier verstuurd moeten worden.

Let op! Connectors passen niet in alle profielen. Deze passen alleen in de grote profielen van 20 mm. LED strips van 220V passen alleen in de grote profielen. Wilt u zeker weten of het past? Neem dan even contact met ons op.

Waar ga je de strip plaatsen? Dit bepaalt of je het profiel laat infrezen of dat je gebruik maakt van een opbouwprofiel. Ook kan je kiezen voor een hoekprofiel

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
);