); LED Kwaliteit | Goedkoop of duurkoop? - Ledstrip-specialist

Terug

LED Strips kwaliteit

LED Strips kwaliteit

Wanneer je een LED strip aanschaft, wil je daar natuurlijk jaren van kunnen genieten, zonder mankementen. Er zit echter veel verschil in de kwaliteit van LED strips. In deze blog lees je meer over de kwaliteit van LED strips.

Waar zie je de kwaliteit van LED Strips in terug?

Kwalitatief hoogwaardige LED verlichting gaat jaren mee. Aan de buitenkant kun je niet altijd zien of een strip van goede kwaliteit is. Er zijn een aantal zaken die de kwaliteit bepalen.

Lichtopbrengst

Kwalitatief hoogstaand betekent een hoge lichtopbrengst met heldere en constante kleuren (aantal Lumen). Bij slechte kwaliteit, gaan de LEDs verkleuren of stuk na een bepaalde tijd. Ook kan de kleurtemperatuur en de lichtintensiteit tussen de LEDs onderling verschillen. Dit is uiteraard geen fraai gezicht. Verder kan de plakstrip snel loslaten, waarna je zelf moet gaan improviseren.

Plakstrip

De plakstrip is belangrijk, omdat deze ervoor moet zorgen dat de strip netjes op zijn plaats blijft. Het is belangrijk dat de lijm niet los laat door de warmte van het product. Een 3M plakstrip is bijvoorbeeld sterk en betrouwbaar.

Waar moet je op letten bij het kopen van LED Strips?

Wanneer je op zoekt bent naar kwalitatief hoogwaardige LED strips, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten.

Prijs

Goedkope producten zijn goedkoop met een reden, het aloude cliché "goedkoop is duurkoop" gaat zeker op in de LED markt. Vergelijk daarom de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar en bekijk daarnaast de voorwaarden en service per bedrijf. Naast kwaliteit zijn er een aantal zaken die de prijs bepalen, denk aan verzendkosten, levertijd en een goede klantenservice.

Aanbieder

Kijk daarbij ook naar de achtergrond van de aanbieder. De kans is groter dat je kwalitatief hoogstaande producten vindt bij een winkel die een achtergrond heeft in LED verlichting.

Productspecificaties

Lees de aanwezige productinformatie goed door. Is de omschrijving van het product helder? Zijn er uitgebreide productspecificaties te vinden? En zijn de benodigde instructies aanwezig? Wanneer je op al deze vragen 'ja' kunt antwoorden dan geeft dit in zekere mate de expertise van de aanbieder weer. Let ook op de meegeleverde kabels en voeding, deze moeten de juiste hoeveelheid Ampère kunnen leveren. 

Garantietermijn

Tot slot zeer belangrijk: de garantietermijn. Bij een garantietermijn van 2 jaar is de kans groot dat het een betrouwbaar product is.

Bekijk hier onze LED strips

Bekijk hier onze LED verlichting

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Ledstrip-specialist.nl
Beoordeling op Feedback company voor Ledstrip-specialist: 8,8 / 10 (14000 Reviews)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »