); Alles wat je moet weten over Nanoleaf LEDs - Ledstrip-specialist

Terug

Nanoleaf

Nanoleaf

Heb je al eens gehoord van Nanoleaf? Dit zijn onze nieuwste soort LED panelen. De panelen zijn heel anders dan onze ‘gewone’ panelen. Nanoleaf is namelijk slimme LED verlichting. In tegenstelling tot onze functionele LED panelen is deze verlichting decoratief en heeft het ontzettend veel opties. In deze handleiding leggen we je uit wat het is en hoe het werkt.

Wat is Nanoleaf?

Nanoleaf is de nieuwste vorm van ‘smart home’ verlichting. Het aan en uitzetten van verlichting met een afstandsbediening of smartphone is iets wat tegenwoordig al veel gedaan wordt. Nanoleaf gaat een stapje verder. De panelen kunnen o.a. van kleur en intensiteit veranderen. Nanoleaf bestaat uit meerdere driehoekige of vierkante slimme LED panelen. Je kan deze zelf op alle mogelijke manieren met elkaar verbinden waardoor je een patroon kan vormen. De verschillende LED panelen worden namelijk aan elkaar gekoppeld met speciale connectoren. Wanneer je dit gedaan hebt, kan je de panelen als groep bedienen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verschillende kleuren in elkaar over te laten gaan. Met Nanoleaf kan je zo je eigen lichtkunstwerk maken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden om je te inspireren.

Nanoleaf Rhythm Edition

Met de Nanoleaf Rhythm Editon zijn de mogelijkheden nog groter. Deze verlichting is namelijk gevoelig voor geluid. De kleuren zullen meebewegen op het ritme van je muziek. Verlichting op muziek kan erg leuk zijn wanneer je bijvoorbeeld een feest geeft. 

Hoe werkt Nanoleaf?

Je bedient de nanoleaf led verlichting via de Nanoleaf app. Deze app is geschikt voor Android en iOS en is gratis te downloaden. Via de app kan je o.a. de kleuren, helderheid en bewegingspatronen van de panelen instellen. De panelen zijn aan elkaar gekoppeld. Dit zorgt er voor dat je kan kiezen uit veel verschillende effecten. De kleurovergangen tussen de panelen zijn daardoor dynamisch. Je kan op deze manier je eigen, bewegende lichtkunstwerk creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kan je bijvoorbeeld de kleuren van de slimme verlichting automatisch aan laten passen aan de dag of instellen dat wanneer je wakker wordt de panelen de kleuren van een zonsopkomst geven.

Bepalen van de vorm

De eerste stap wanneer je de panelen uit de verpakking hebt gehaald is het bepalen van de vorm. Je kunt de led panelen op alle mogelijke manieren met elkaar verbinden. Vind je het lastig om iets te bedenken? Kijk dan in de meegeleverde handleiding voor inspiratie. Er worden ook papieren vormen meegeleverd zodat je het eerst uit kan proberen. Heb je de vorm bedacht? Dan kan je de panelen met de connectors aan elkaar verbinden. De maximum hoeveelheid panelen die je aan elkaar kunt verbinden per power supply  is 30

Bevestigen aan de muur

Het bevestigen van de design verlichting aan de muur is iets wat heel precies komt. Het is daarom handig om de papieren vormen te gebruiken. Je kan zo eerst de vorm precies op de muur tekenen. Vervolgens kan je de panelen met de bijgeleverde plakstrips bevestigen aan de muur. Let op: de strips plakken het beste op een gladde muur en minder goed op muren met bijvoorbeeld een korrelstructuur.

De Nanoleaf app gebruiken

Wanneer je de nanoleaf app hebt geïnstalleerd volg je als eerste een aantal stappen om je slimme verlichting aan te sluiten op het netwerk en te koppelen aan je smartphone. De app biedt vervolgens oneindig veel mogelijkheden om de verlichting naar je eigen wens in te stellen. Zo kan je per paneel de kleur instellen, maar ook kiezen voor bijvoorbeeld het laten overlopen van kleuren en het laten bewegen van de kleuren. Vervolgens kan je kiezen voor de snelheid waarin het beweegt, in welke richting etc. De mogelijkheden zijn oneindig. 

Het is ook mogelijk om je slimme verlichting te bedienen via de Nanoleaf Remote. Deze afstandsbediening is een soort dobbelsteen bestaande uit 12 vlakken. Elk van deze vlakken kan via de app worden ingesteld om een bepaalde optie aan te zetten. Het vlak dat naar boven wijst bepaalt de instelling van de verlichting. De remote werkt via Bluetooth. 

        Nanoleaf app

Led verlichting met stem bediening

Het is ook mogelijk om de verlichting te bedienen met je stem. Geef je verlichting in de app een naam die makkelijk is om uit te spreken. Vervolgens kan je de verlichting bedienen door bijvoorbeeld ‘Zet [naam] aan/uit’, ‘Stel [naam] in op 20% helderheid’ of ‘Dim [naam]’ te zeggen. De Nanoleaf LED panelen kunnen worden gekoppeld aan Apple Homekit, Amazon Alexa, Google Assistant en If This, Then That. 

Led met Touch bediening

De Nanoleaf Canvas panelen (vierkante panelen) hebben ook een ‘touch’ optie. Via de app kan je instellen welke optie je wil voor een bepaalde touch beweging. Dit zijn:

  • 2 keer tikken
  • Naar beneden swipen
  • Naar boven swipen
  • Naar links swipen
  • Naar rechts swipen

Stel voor een bepaalde touch beweging bijvoorbeeld ‘helderheid omhoog’ of ‘aan/uit zetten’ in.

Bekijk al onze Nanoleaf producten hier

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Ledstrip-specialist.nl
Beoordeling op Feedback company voor Ledstrip-specialist: 8,8 / 10 (14000 Reviews)
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »