Terug

Onze showroom is tot nader bericht gesloten. Je kunt gewoon bestellen via de website. Bestellingen voor 21:00 worden dezelfde dag nog verstuurd

Voordelen LED Verlichting

Voordelen LED Verlichting

Wat is het voordeel van LED verlichting? En wat is het voordeel van LED strips? Je leest het in deze blog.

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

De belangrijkste voordelen van op een rijtje:

 • LED verlichting is energiezuinig
 • LED verlichting heeft een lange levensduur 
 • LED verlichting wordt niet heet
 • LED verlichting is beschikbaar in alle kleuren
 • LED verlichting is milieuvriendelijk: lage CO2 uitstoot
 • LED verlichting bevat geen schadelijke stoffen

LED verlichting energiebesparing & levensduur

Het belangrijkste voordeel van LED verlichting is dat het energieverbruik zeer laag is. Deze vorm van verlichting is daardoor erg milieuvriendelijk. Daarnaast heeft LED verlichting een lange levensduur. Je hebt daardoor weinig tot geen onderhouds- en vervangingskosten. De meeste LED producten halen wel 50.000 branduren, terwijl er tot wel 90% minder stroom wordt verbruikt in vergelijking met traditionele verlichting. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat gemiddeld 1000 branduren mee en een halogeenlamp 2000. 

Andere LED verlichting voordelen

Een ander voordeel is dat de lampen nooit heet worden. De lampen worden hooguit een beetje warm. Je brandt hier niet je handen aan en het is veiliger voor kinderen. Bij traditionele verlichting wordt een groot deel van de energie omgezet in warmte in plaats van licht. Bij LED verlichting is dit niet het geval. Verreweg het grootste deel van de energie wordt omgezet in licht. Dit is dus de reden waarom LED zo energiezuinig is. Bij een gloeilamp wordt slechts 5% van de energie omgezet in licht. 

LED verlichting is tegenwoordig verkrijgbaar in alle mogelijk lichtkleuren, dus niet alleen maar koele en ongezellige lichtkleuren. Je kan nu ook kiezen voor warm witte LED verlichting. Dit zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Ook kan je kiezen voor RGBWW LED verlichting. Met deze lampen kunnen alle kleuren en alle kleurtemperaturen van wit licht worden ingesteld. LED verlichting is gemakkelijk dimbaar en meteen op volle sterkte bij het aanzetten. LED verlichting gaat niet snel kapot doordat de lampen erg stevig gemaakt zijn. De verlichting is schokbestendig. Een gloeilamp zal veel sneller breken door bijvoorbeeld trillingen.

Voordelen LED strip

LED Strips zijn praktisch en geschikt voor ontzettend veel doeleinden, zowel zakelijk als particulier. Ze geven de mogelijkheid om op subtiele en eenvoudige wijze sfeer te geven aan iedere ruimte. Of het nu gaat om sfeerverlichting in je woon-, slaap-, badkamer of keuken of om spectaculaire lichteffecten achter een bar of in een winkel. Met LED strips is elke gewenste sfeer te creëren.

Toepassingsmogelijkheden LED strips

Naast sfeerverlichting kunnen de strips worden gebruikt als hoofdverlichting. LED strips worden vaak geplaatst onder banken, in kasten, rondom spiegels en langs het plafond. Ze worden vaak weggewerkt zodat je de strip zelf niet ziet, maar alleen het licht dat de strip uitstraalt. LED strips kunnen ook in het zicht worden geplaatst. Er wordt dan vaak een LED strip profiel gebruikt. Op deze manier zie je de aparte LED’s niet zitten en wordt het licht mooi diffuus verspreid. De waterdichte versies van de LED strips kunnen worden gebruikt in je tuin of zelfs onder water in een vijver of aquarium. LED strips hebben dus vele toepassingsmogelijkheden en de voordelen van LED verlichting zijn erg groot.

Reacties

 • Placeholder

  Ruddy Nicasy

  Wednesday 13 / 03 / 2019 @ 22:26

  Zit de transfo in de aansluitstekker bij de ledstrips 220v?

 • Placeholder

  Rensen

  Wednesday 13 / 03 / 2019 @ 13:25

  Ik heb onlangs, toen ik nog in Frankrijk woonde LED strips van 1 meter gekocht als sfeerverlichting<br />
  in een vitrine kast. Deze strips worden aangesloten op een batterij die in een doosje achter de kast<br />
  kan worden geplakt. Erg effici&euml;nt. Helaas blijft de verlichting niet op sterkte maar wordt steeds flauwer<br />
  totdat er bijna niets meer van te zien is. Weet u wat de oorzaak kan zijn en wat er aan te doen is?<br />
  <br />
  Bij voorbaat dank voor uw antwoord.<br />
  <br />
  Rudi Rensen

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
);