Terug

LED Strip aansluitmateriaal (69)

LED strips verlengen of wellicht een kabel gebruiken om zo min mogelijk apparatuur in je gezichtsveld te hebben? Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt voor het aansluiten van je LED verlichting.

Producten 1 t/m 24 uit 69 (3 pagina's)

Filters

Producten 1 t/m 24 uit 69 (3 pagina's)

LED Strip aansluitmateriaal

LED Strip knippen, verlengen of koppelen?

Voor het koppelen of verlengen van LED Strips kun je connectors en verlengkabels gebruiken. Verlengen kan gedaan worden door middel van solderen met behulp van connectors en verlengkabels, of door middel van clickconnectors (clicksysteem, solderen niet nodig). Op deze pagina vind je kabels en connectors voor alle soorten LED strips. 

De benodigde connectors bij een RGB LED strip worden standaard bij het product geleverd, echter als je gaat knippen in de strip kan het zijn dat er aansluitmateriaal bijgekocht moet worden. Let goed op de productspecificaties aangezien RGB, RGBW en witte strips verschillende soorten aansluitmateriaal nodig hebben. Dit vanwege het verschillende aantal draden. 

LED Strip van 5 meter inclusief connectors

5 meter strips zijn standaard voorzien van een connector aan beide uiteinden. Andere LED strips hebben enkel aan 1 uiteinde een connector en complete sets zijn klaar voor gebruik. Daarvoor hoef je geen extra materiaal aan te schaffen. Wij adviseren het solderen van strips wanner verlengen uw doel is. Dit is een sterkere, meer robuuste oplossing. Ga je solderen? Dan bieden onze handleiding en instructievideo met stappenplan wellicht een steuntje in de rug! 

Let op: indien je click connectors gebruikt in combinatie met een beschermlaag, dien je eerst de beschermlaag op de koperen soldeerpunten te verwijderen. Anders past deze niet in de connector.

Voor vragen kun je altijd bellen, chatten of mailen.

Verlengkabels en Splitters

Splitter kabels kun je gebruiken om bijvoorbeeld 3 RGB strips op een 1 RGB controller aan te sluiten zonder te hoeven solderen, oftewel meerdere strips voeden met één adapter. Verder zijn er verlengkabels om een LED strip verder van een stroompunt te kunnen leggen. Zo kan het ook zijn dat je de voedingsadapters en/of stekkerdozen uit het zicht wilt hebben. Deze kabels zijn daar uitermate geschikt voor. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Ledstrip-specialist.nl
    Beoordeling op Feedback company voor Ledstrip-specialist: 8,8 / 10 (14000 Reviews)
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »