Terug

LED Strip Adapter (20)

Op deze pagina vind je onze LED strip adapters voor 12V en 24V strips. Verkrijgbaar in verschillende wattages. Ook te gebruiken voor RGB LED strips.

Producten 1 t/m 20 uit 20 (1 pagina's)

Filters

Producten 1 t/m 20 uit 20 (1 pagina's)

LED strip adapter of LED voeding kopen

Op deze pagina vind je onze LED strip adapters (ook wel LED voeding). Onze LED strip adapters zijn verkrijgbaar in verschillende wattages en zijn geschikt voor 12V of 24V LED strips. Dit wordt altijd bij het product vermeld.

Wat is LED voeding of LED strip adapter?

LED voeding plaats je tussen het stopcontact en de controller of dimmer van je LED strip. Dit is nodig omdat LED strips niet direct op het stopcontact kunnen worden aangesloten. De stroom die uit het stopcontact komt is in Nederland namelijk 230V, en voor LED strips is dit te hoog. LED strips werken op 12V of op 24V. De stroom uit het stopcontact wordt door de LED strip adapter omgezet in een lager voltage. Omdat we verschillende voltages LED strips hebben, bieden we verschillende typen voedingen aan, namelijk LED voeding 12v en LED voeding 24v.

Welke LED strip adapter heb ik nodig?

Een kleine rekensom kan je helpen bij het bepalen van welke LED voeding je nodig hebt. 

Het totale wattage van de LED strip(s) die je aan wilt sluiten / het voltage van de voedingsadapter = het aantal ampère.

Dus: W / V = mA

Voorbeeld 

Je wilt een RGB LED strip 12v van 5 meter met 60 LEDs per meter aansluiten. Deze LED strip verbruikt 14,4W per meter, dus 72W in totaal. 

72 / 12 = 6A

Let op: bereken altijd minimaal 10% overcapaciteit voor de LED strip adapter. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van de voedingsadapter. 

We raden daarom in dit geval aan om een 12V 8A LED voeding te gebruiken. 

Het voltage van de adapter moet altijd hetzelfde zijn als het voltage van de LED strip. Voor een 12V LED strip heb je dus een 12V adapter nodig, en voor een 24V LED strip heb je een 24V adapter nodig. 

De complete LED strip sets in onze webshop zijn standaard voorzien van de juiste adapter. Mocht je de LED strip willen verlengen, dan heb je een zwaardere voeding nodig. Gebruik bovenstaande rekensom om te bepalen welke adapter je nodig hebt. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice of lees onze blog over het kiezen van de juiste LED strip adapter.

LED voeding buiten

Wil je LED strips en andere verlichting buiten monteren? Dan is het handig om een waterdichte voeding te gebruiken. Volg de link en bekijk ons aanbod van voedingsadapters bedoeld om bijvoorbeeld in de tuin en om je huis te plaatsen. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Ledstrip-specialist.nl
    Beoordeling op Feedback company voor Ledstrip-specialist: 8,8 / 10 (15000 Reviews)
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »