Terug

Onze showroom is tot nader bericht gesloten. Je kunt gewoon bestellen via de website. Bestellingen voor 21:00 worden dezelfde dag nog verstuurd

LED Strips (58)

Producten 1 t/m 24 uit 58 (3 pagina's)

Filters

Producten 1 t/m 24 uit 58 (3 pagina's)

Wat is een LED strip?

LED strips zijn flexibele lichtsnoeren. De LED lampjes zijn op dit snoer gesoldeerd. LED strips zijn eenvoudig te installeren en kunnen worden gebruikt in veel verschillende ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in je woonkamer, badkamer, tuin en keuken. De strips zijn erg geschikt om te gebruiken in huis, maar ook in hotels, restaurants en cafés worden LED strips vaak gebruikt. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk aan verlichting langs traptreden, verlichting in kasten of verlichting achter een bank. Onze waterdichte LED strips kunnen ook buiten of onder water, zoals in een aquarium gebruikt worden. Een LED verlichting strip zorgt voor een gezellige sfeer in elke ruimte. Het wordt vaak gebruikt als decoratieve verlichting, maar LED strips kunnen ook als hoofdverlichting dienen. LED strips zorgen voor een moderne uitstraling van de ruimte waarin ze worden geplaatst. Wanneer je de strip in het zicht gaat plaatsen adviseren wij om gebruik te maken van een LED strip profiel. Het profiel zorgt er voor dat de individuele LEDs op de strip niet meer zichtbaar zijn. Daarnaast zorgt het profiel voor een egale verspreiding van het licht. Ga je de strip gebruiken als indirecte verlichting en wordt de strip niet in het zicht geplaatst? Dan is een profiel niet nodig. Onze LED strips zijn 5 meter lang, maar kunnen eenvoudig worden ingekort of verlengd.


Voordelen van LED strips

 Modern lichteffect 
 Diverse lichtkleuren (warm wit, helder wit, koud wit en kleur)
  Veel toepassingsmogelijkheden
  Eenvoudig inkorten / verlengen
  Waterdichte versie verkrijgbaar
  Zeer laag energieverbruik
  Lange levensduur
  2 Jaar garantie


Onze klanten zijn tevreden

“Snelle levering en betrouwbare strips. Op jullie kan ik rekenen!” - Dragan


LED verlichting strip: verschillende kleuren

Er zijn verschillende soorten LED strips verkrijgbaar. Wij verkopen strips in verschillende lichtkleuren, namelijk: warm wit, helder wit, koud wit, RGB, RGBW en RGBWW (RGB+CCT). We leggen hieronder de verschillende opties uit.

Warm wit

Warm wit is, zoals de naam al zegt, een warme lichtkleur. Het licht heeft een geel/oranje gloed en dit zorgt voor een gezellige sfeer. Deze lichtkleur wordt dan ook vaak toegepast in woonkamers, slaapkamers, restaurants, cafés etc. 

Helder wit

De kleur van deze strip zit precies tussen warm wit en helder wit in. Het wordt daarom ook wel neutraal wit genoemd. Deze lichtkleur wordt vaak gebruikt als werkverlichting op kantoren omdat het de concentratie verbeterd. Ook in winkels en keukens wordt deze lichtkleur vaak gebruikt. 

Koud wit

Een koud witte LED strip geeft koel en sterk licht. Deze lichtkleur wordt meestal als ongezellig ervaren, maar zorgt wel voor goed zicht. Deze verlichting wordt daarom vaak toegepast in ruimtes waar precies werk gedaan moet worden of waar goed zicht, om wat voor reden dan ook, van belang is.


Onze witte strips zijn ook verkrijgbaar als LED strip 220V.

RGB

Met een RGB LED strip kan je met de kleuren rood, groen en blauw alle mogelijke kleuren vormen. Alle chips op de strip bevatten LEDs in deze kleuren. Door ze te mengen kunnen alle kleuren gevormd worden en kan je dus voor elke gelegenheid de kleur naar wens instellen.

RGBW

Op een RGBW LED strips zijn lampjes gesoldeerd die LEDs bevatten in de kleuren rood, groen, blauw en wit. Met deze kleuren kunnen alle kleuren worden gevormd inclusief warm wit. Het is dus eigenlijk hetzelfde als de RGB strip, maar dan met de extra mogelijkheid om de lichtkleur warm wit in te stellen.

RGBWW (RGB+CCT)

RGBWW en RGB+CCT zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt. De betekenis is precies hetzelfde. Met deze LED strip kunnen alle kleuren én alle kleurtemperaturen wit licht worden ingesteld. De lampjes op de strip bevatten rode, groene, blauwe en witte LEDs. Hiermee is het dus mogelijk om alle kleuren te vormen.


LED strip waterdicht

Je kan kiezen tussen een LED strip met een beschermingswaarde van IP20 of IP68. IP20 betekent dat de strip niet tegen water kan. Deze strip kan daarom alleen binnen worden gebruikt. De IP68 strip is volledig waterdicht. Het is mogelijk om deze strip buiten te gebruiken. Ook gebruik onder water is mogelijk. De waterdichte LED strip wordt vaak gebruikt in tuinen, rond vijvers en in aquariums.


LED strip verlichting toepassingsmogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden van LED strips zijn erg groot. LED strips worden vaak gebruikt als indirecte verlichting, maar kan ook worden gebruikt als hoofdverlichting. Wanneer de strips in het zicht worden geplaatst, zoals langs traptreden of het plafond wordt er vaak gebruik gemaakt van een LED strip profiel. Ook worden de strips vaak buiten het zicht geplaatst, denk bijvoorbeeld aan verlichting onder een bank of achter een tv. In principe kunnen LED strips overal geplaatst worden en zijn de mogelijkheden dus eindeloos.


LED strips vermogen

Je hebt de keuze uit een 12V strip en een 24V strip. Wil je meerdere LED strips aan elkaar koppelen? Dan raden wij 24V LED strips aan. Met een 24V LED strip is het ook mogelijk om langere kabels te gebruiken omdat er een grotere afstand kan worden overbrugd. Naast de 12V en 24V LED strips, verkopen wij ook 220V LED strips. Het voordeel hiervan is dat ze direct kunnen worden aangesloten op de stroom, zonder de tussenkomst van een voedingsadapter. Een 220V LED Strip kan ook een grotere afstand overbruggen. Er wordt een aansluitstekker meegeleverd.


Benodigdheden LED strip kleur

Om de LED strip te kunnen gebruiken heb je verschillende producten nodig. Deze kan je kiezen bij het bestellen. Ga je de strip gebruiken om een andere strip te verlengen, dan heb je deze producten niet nodig. We leggen hieronder uit welke producten je kan kiezen en waar je deze voor nodig hebt.

Controller

Om de LED strip te kunnen bedienen heb je een controller nodig. De controller komt dan in verbinding te staan met de afstandsbediening. De controllers die wij verkopen zijn RF (radiografische) controllers. Het is niet nodig om de afstandsbediening hier op te richten. De controller hoeft dus niet in het zicht worden geplaatst. 

Voedingsadapter

Om de LED strip aan te sluiten op de stroom heb je een voedingsadapter nodig. Een LED strip werkt namelijk op 12V of op 24V. De stroom uit het stopcontact (230V) moet dus worden omgezet. Hier zorgt de voedingsadapter voor. Het is mogelijk om een waterdichte voedingsadapter te kiezen. Voor de 220V LED strip heb je geen adapter nodig.

Bediening

Je kunt de LED strip op verschillende manieren bedienen. Als eerste kun je kiezen voor een afstandsbediening. Je kan hiermee (afhankelijk van het type LED strip) aan/uit schakelen, verlichting dimmen, de kleur kiezen, een effect modus kiezen en de programme snelheid instellen. Ook kan je kiezen voor een LED dimmer touch. Dit is een wandbedieningspaneel met dezelfde functies als de afstandsbediening. De laatste optie is een Wi-Fi module. Wanneer je deze module gebruikt is het mogelijk om de strip met je smartphone te bedienen.


Advies 

Heb je hulp of advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via WhatsApp, chat, e-mail of telefoon.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »