Terug

LED Panelen (8)

Op deze pagina vind je al onze LED panelen. Onze panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en in verschillende lichtkleuren, namelijk warm wit, helder wit en koud wit. Daarnaast bieden wij ook RGBWW LED panelen aan.

LED Panelen

LED Panelen

Een LED paneel is een heel dun inbouwpaneel. Onze LED panelen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en in verschillende lichtkleuren, namelijk: warm wit, helder wit en koud wit. Ook bieden wij gekleurde (RGBWW) panelen aan. Op deze pagina vind je al onze LED panelen en alle informatie die je nodig hebt. 

Toepassing LED Panelen

Een LED paneel kan worden gebruikt in veel verschillende ruimtes. Vaak worden LED panelen gebruikt in kantoorruimtes. Ook thuis kunnen panelen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan gebruik in de keuken of garage. De LED panelen zijn ook te gebruiken in vochtige ruimtes zoals een badkamer. Vind je goed zicht in je garage, keuken of badkamer belangrijk? Ga dan voor koud witte of helder witte panelen. Vind je een gezellige sfeer belangrijk, kies dan voor onze warm witte LED panelen. Naast witte panelen bieden wij RGBWW (ook wel RGB+CCT) panelen aan. Met deze panelen kan je alle lichtkleuren wit instellen (van koud wit tot warm wit) én het is mogelijk om alle kleuren in te stellen. Met deze panelen zijn alle opties dus mogelijk.

LED Panelen met verschillende afmetingen

In ons assortiment hebben wij LED panelen in diverse afmetingen, namelijk: 30x30, 30x60, 30x120, en de populaire 60x60 panelen. De 60x60 panelen zijn ideaal voor systeemplafonds.

Kan ik een LED Paneel dimmen?

Al onze LED panelen zijn optioneel dimbaar. Om dit te doen heb je een dimbare driver (ook wel transformator) nodig. Onze panelen worden standaard met een normale driver geleverd. Wil je je LED panelen dimmen? Selecteer dan een dimbare driver tijdens het bestellen. LED panelen kunnen dan worden gedimd van 0 tot 100%. Wil je meer informatie? Lees dan deze handleiding over dimbare LED panelen.

Nieuw: LED Wolkenplafonds

Onze LED panelen zijn ook te gebruiken als wolkenplafonds. Ons advies is om hiervoor 6000K panelen te gebruiken. Dit geeft namelijk het mooiste effect. Wolkenplafonds worden vaak gebruikt in bedrijfsruimtes omdat zij de werkproductiviteit stimuleren en verhogen, maar ook thuis kan een wolkenplafond zorgen voor een mooi effect. 

Installatie LED Paneel

Hoe je je LED paneel moet installeren hangt af van hoe je deze op gaat hangen. Normaalgesproken worden LED panelen in een systeemplafond gelegd. Natuurlijk heeft niet iedereen een systeemplafond, daarom bieden wij ook andere opties. LED panelen kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. Het is mogelijk om LED panelen te monteren door middel van een opbouwframe. Ook is het mogelijk om LED panelen op te hangen. In ons assortiment hebben we aluminium opbouwframes of kabels (staalkabel set) om het paneel te laten hangen. 

Optie 1
Systeemplafond

De eerste stap is het koppelen van de LED driver aan een netsnoer. Dit kan je doen met WAGO klemmen. Daarna kan je het snoer aansluiten op het stopcontact. Je kan nu de driver in het paneel pluggen. Let op de pijltjes en draai deze goed vast. 

Optie 2
Opbouwframe

Het opbouwframe bestaat uit 4 onderdelen. Schroef de twee zijkanten van het frame eerst vast aan het plafond. Daarna kan je één van de andere twee onderdelen vastschroeven. Schuif nu het paneel in het opbouwframe. Wanneer je dit gedaan hebt kan je het laatste onderdeel vastschroeven. Bij montage aan het plafond gebruik je de lange schroeven en de groene plugjes. 

Optie 3
LED paneel ophangen

Wil je het paneel ophangen? Dan heb je een staalkabel set nodig. Als eerste is het belangrijk dat je de kabels aanpast naar de gewenste lengte. Dit kan je doen door de schroef van het buisje los te draaien. Je kan de kabel er dan doorheen trekken zover als nodig is. Vervolgens schroef je de vier ophang driehoekjes vast aan het paneel. Je kan de kabels hier aan vast maken. Het stuk kabel dat aan de zijkant hangt kan je afknippen. Boor vervolgens de schroeven in je plafond en draai de kabels vast aan de schroeven.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Ledstrip-specialist.nl
    Beoordeling op Feedback company voor Ledstrip-specialist: 8,8 / 10 (14000 Reviews)
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »