2.132
Bomen geplant
0
Sluiten

Energie-Investeringsaftrek (EIA)


Als bedrijf kun je gebruik maken van de regeling Energie-Investeringsaftrek. Deze regeling houdt in dat je 45% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen kan aftrekken van jouw fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Daarnaast zorgen energiezuinige investeringen ook nog altijd voor een lagere energierekening. Deze regeling levert gemiddeld 11% voordeel op.

Hoe werkt het?

Je zult de Energie-Investeringsaftrek moeten aanvragen via mijn.rvo.nl. Je moet er goed op letten dat je de aanvraag op tijd indient. Voor een EIA heb je een betrouwbaarheidsniveau 1 nodig. Houd er rekening mee dat het een paar dagen kan duren voordat je jouw inloggegevens binnen krijgt. De termijnen hiervan kun je vinden op rvo.nl. Doorgaans ontvang je binnen acht weken de beslissing op jouw aanvraag. Als jouw investering in aanmerking komt, ontvang je een verklaring waar het bedrag op vermeld staat. Het totale meldingsbedrag aan energie-investeringen per onderneming moet ten minste €2.500 zijn en het maximale bedrag per kalenderjaar is €124 miljoen. Je mag van het ontvangen bedrag 45% van de fiscale winst aftrekken. 

Hoe kom je hiervoor in aanmerking?

Zowel ondernemingen, stichtingen en verenigingen komen hiervoor in aanmerking. De Energie-Investeringsaftrek geldt voor verlichting in of bij bestaande bedrijfsgebouwen. De aanvraag kun je indienen voor jouw LED-spots of LED-downlights, met een specifieke lichtstroom van ten minste 110 Lm/W. LED-armaturen anders dan met LED-buizen, spots en downlighters, met tenminste 125Lm/W. Hieronder vallen ook panelen en highbays. De powerfactor van het LED-verlichtingssysteem moet tenminste 0.9 omvatten. Het maximale investeringbedrag dat voor de EIA in aanmerking komt bedraagt €25 per 1000 lumen door de armatuur gegenereerde lichtstroom. Ook komen LED-buizen met externe driver met een specifieke lichtstroom van 130Lm/W hiervoor in aanmerking. Het maximale investeringsbedrag bedraagt €20 per LED-buis.

 

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »